tiistai 27. marraskuuta 2012

Hyväntekeväisyyttä ja hyshys-projekteja

Valmista on syntynyt ja paljon! Jos nyt ei määrällisesti, niin painoa on kyllä töillä ollut.
Mennään siis ihan tuon otsikon mukaisessa järjestyksessä...

Ensimmäisenä tulee lisää peittoja. Päätin, että peitoista jää vain yksi tuonne varastoon. Loput menevät erilaisiin keräyksiin lähiaikoina. Peittojen tilkut ovat kooltaan 15x15cm ja ne ovat helmineuletta. Niistähän oli alunperin tarkoitus tulla päiväpeite sänkyyn, mutta minusta työ on liian värikäs siihen tarkoitukseen. 10 vuoden mietinnällä peitto muokkautui lopulta useammaksi peitoksi.

Tässä kuvassa peittoja on kolme ja lappuja on vielä ainakin kahteen. Iloa riittää siis ainakin kuudelle henkilöllle. :)

Jälkimmäiset kuvat ovat lähikuvia lahjuksista. Ehkä joku saattaa tunnistaa työn kuvasta, mutta ollaan kaikki vielä ihan hiljaa noista. Halusin vain grammat oikealle kuulle ;)
Näistä töistä teen kollaasikuvan ja postauksen heti joulun jälkeen. :)

Ohje: Helmineuletilkkuja (15x15cm), yhdistetty virkkaamalla
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 2,5 tai 3
koukku: 4,0
Langankulutus:
Musta: 223g
Sininen: 223g
Oranssi: 227g


Langankulutus: 48g

Langankulutus: 59g ja 70g

torstai 22. marraskuuta 2012

Pahoittelut!

Ilmoitan siis täällä yhteisesti kaikille, etten pääse huomenna postiin. Laitan joulukalenteri-paketit tulemaan maanantaina eli lähtevät päivän myöhässä.
Toivottavasti kukaan ei mieltään tämän vuoksi pahoita.

Iso anteeksipyyntö tämän johdosta.

tiistai 20. marraskuuta 2012

Haaste

Kirahville kaulahuivi-blogin Kati heitti minulle haasteen. Ideana on muistella viime kesää kuvien avulla. Minulla ei löydy käsityökuvien lisäksi yhtään kuvaa. Siksi päätin toteuttaa haasteen toisin. Tein itselleni tästä taidehaasteen.
Viisi ensimmäistä kuvaa on piirretty paint-apuohjelmalla. Aikaa on yhteen kuvaan käytetty maksimissaan minuutti. Kuvat on piirretty vasemmalla kädellä. "Pyyhekumia" ja ohjelmassa olevaa hetkellistä suurentamista ei saa käyttää. Tältä näytti minun kesä.

Kesän alussa me muutimme isompaan asuntoon ja kesän alku elettiin  jätesäkkien ja laatikoiden täyttämässä asunnossa. Nyt tilat ovat siistiytyneet, mutta tekemistä silti vielä riittää...

Muuton johdosta sain ompeluvehkeet takaisin esille. Oli hyvin onnellinen päivä kun korjasin vaatteita "uudella" ompelukoneella ja lyhensin verhoja. :)



Sateeltahan ei välttynyt viime kesänä kukaan. Aurinko ja helle olivat harvinaisia vieraita.

Seuraavaan muistoon liittyy myös sadetta. Täällä oli se uutisiinkin päätynyt rankkasade. Meidän katu oli joki ja vettä todellakin tuli kuin saavista kaatamalla. Onneksi olin silloinkin kotona ja neulomassa. :)

Kesällä oli myös kahden rakennuksen tulipalot. Ne ravistelivat kyllä koko kaupunkia. Siinä paloi yksi asuintalo ja grillikioski. Piirsin molemmat samaan kuvaan, vaikka oikeasti niillä on väliä useampi kortteli.

Tämä viimeinen kuva on minun kesäkassi. Se valmistui viimeisen lämpimän kesäpäivän iltana. Kassia en kerennyt viime kesänä siis käyttää olllenkaan. Onneksi tulee kesä vuonna 2013 ja kassi pääsee silloin käyttöön.

Kiitos mukavasta haasteesta.
Haastan seuraavana Mepsun ja Suvin muistelemaan mennyttä kesää.



keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Peitottaa

Tiedän että peittomestarit nauravat nyt hiljaa sisimmässään...

Keksin siis tavan yhdistää (virkaten neuletilkkuja tai isoäidinneliöitä) niin että jää vain yksi langanpää pääteltäväksi! Voi tätä iloa!

Nyt siis tulee sitten peittoja vihdoin valmiiksi. Näistä tilkuista pidi tulla päiväpeite, mutta se jäi tekemättä ja tilkut ovat pyörineet tuolla rojektikaapissa jo vuosia. Vanhimmat tilkut ovat jo 10 vuotta ja nuorimmatkin vähintään kuusi. Näistä tulee siis nyt vauvan vaunupeittoja tai vaihtoehtoisesti sylipeittoja pyörätuolissa istuvalle. Osa peitoista menee hyväntekeväisyyteen ja yksi tai kaksi jää tuonne "tarpeistoon" odottamaan käyttöä ;)
Lappuja on helppo neuloa ja näitähän voisi vaikka tehdä joskus välitöinä lisää. Kulutetaan kuitenkin nyt ensin tämä vanha lappukasa loppuun ja sitten vasta tehdään uusia. Tässä peitossa meni yksi lappu vinoon, mutta se ei varmaan käytössä haittaa.


Ohje: Helmineuletilkkupeite (oma)
Puikot: 2,5 tai 3,0 markettipuikot
Lanka: Novita 7veljestä
Langankulutus: 206g

perjantai 9. marraskuuta 2012

Tuskien taival ohi on!

Eli kaikki KyJy-työt on nyt valmiina!

Työt löytyvät KyJy2012-tunnisteella tai tämän sivun kautta.

Ja nyt kyllä tuntuu siltä etten enää ikinä tee tämän kaltaista haastetta. Oli todella ärsyttävää junnata näissä töissä, kun luovuus kukki kovemmin kuin voikukka naapurin leikkaamattomalla nurmikolla :D
Laskinkin, että jos olisin puurtanut vain näitä töitä olisi työt olleet valmiina jo syyskuussa. Mielenterveyden takaamiseksi oli kuitenkin pakko aina välillä antaa luovuuden kukkia ja tehdä "tajunnanvirtatöitä" :)

Muita uusia pitäisi taas valmistua lähiaikoina, mutta nämä ovat niitä hys-hys-töitä, joten ne julkaistaan vasta joulun jälkeen... Täytynee tehdä aina välissä jotain näkyvää, jotta on töitä mitä näyttää. :)

torstai 8. marraskuuta 2012

Kun tarve on, se täytetään!

Tämä minun "toimistotuoli", millä istun koneella ollessani, on ihan järkyttävän kylmä istua. Kylmyys säteilee alaselkään saakka. Täytyi siis saada jokin takapuolenlämmitin. Eilen illalla otin viimein itseä niskasta kiinni ja aloin virkata lämmikettä tuoliin. Vuorokaudessa pyörittelin tämän valmiiksi ja olen tyytyväinen tulokseen. Nyt tuo on jo tuossa alla lämmittämässä ja hyvä on!

Värit tässä työssä on ihan karmeat. Toisaalta haittaako se, koska työ on lähes koko ajan päin persiaa. Nauhat on jostain alelaarista ostettua halppisnauhaa. Iso kasa maksoi huimat euron, joten pitihän se ostaa. Kyllä koko kasa on  räikeän oranssia ja 15cm pätkissä. Käyvät hyvin kuitenkin pyyhkeiden ripustuslenkeiksi ja tällaisiksi "tarvenauhoiksi" :D

Lanka: Sekalaista akryylilampaanvillaa
Koukku: 5,0 Novitan glitterikoukku
Ohje: iso isoäidinneliö
Langankulutus: 50g

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Töitä valmistuu nopeammin kuin blogiin kuvata ehtii!

Eli nyt on löytynyt todellinen neule- ja käsityöinnostus!
Valmistuu töitä sekä lahjakassiin, että myös tilaustöinä. Mukavaa on ollut neuloa kaikkia näitä ja uusia ohjeita on ollut mukava kehitellä.

Ensimmäisenä esittelyssä on vaihtarisormikkaat. Tein toiveiden mukaan ohuet autolla ajamiseen soveltuvat sormikkaat. Vaihtarina sain lahjakortin silmälasiliikkeeseen. Ehkäpä tuo lahjakortin arvo sai yrittämään hieman enemmän näihin sormikkaisiin ja päädyin tekemään ohjetuunauksen tähän. Varressa ja kämmenselässä on käytetty piirakkasukista tuttua pitsikuviota. Hieman on silmukkamääriä muokattu, mutta muutoin kuvio on sama.
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3,5 Addi bambusukkikset
Ohje: Perussormikas, kämmenselässä piirakkasukan pitsi muokattuna
Langankulutus: 65g

Toinen valmistuneista on pipo ja panta

Ensimmäisenä parista valmistui panta. Pannassa kokeilin palmikkoneuleen toimivuutta paksun langan kera. Silmukoita luodessa loin tuplamäärän silmukoita ja jätin puolet odottamaan päättelyä. Päättelin silmukat kolmen puikon päättelyllä. Palmikko on lainattu Saga-sukkien leveimmän palmikon ohjeesta. Reunoihin tein muutaman silmukan ainaoikeaa. Niskaan tein noin 6cm joustinta, jotta huivista ei tulisi niin kovin leveä niskasta.


Ohje: Omasta päästä sävelletty
Lanka: Novita Kelo
Puikot: 6,0 Knit Pro-pyöröt
Langankulutus: 30g

Uusin valmistuneista on ihana nappipo. Ohje tähän syntyi vahingossa ja alussa en edes ollut tekemässä pipoa, vaan toista pantaa. Vähitellen työ alkoi kuitenkin näyttää enemmän pipolta kuin pannalta. Napit löytyivät loputtoman nappivaraston kätköistä. Pipossa on valenappilista ja reunaan on virkattu pari kerrosta kiinteillä silmukoilla, jotta reunasta tulee mukavan tukeva.

Lanka: Novita Kelo
Puikot: 6,0 KnitPro-pyöröt
Koukku: 6,0 Novitan glitterikoukku
Ohje: Oma luomus
Langankulutus: 70g

Menen tästä kuvaamaan tuon pannan ja teen lisää töitä valmiiksi. Tuolla odottaa viimeistelyä jo useampi työ.